Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Οι Τούρκοι ανακαινίζουν το πατρικό σπίτι του Αγίου Νεκταρίου στην Σηλυβρία

Επιμέλεια Κώστας Μωρόγιαννης
Απίστευτο κι όμως αληθινό…. Σε μια Τουρκία όπου ο ακραίος ερντογανικός ισλαμισμός δεσπόζει γίνονται και…..θαύματα…

Ο Ozkan Iziklar, Δήμαρχος Selivri (πρώην Βυζαντινής Σηλυβρίας), οικισμός που ανήκει στην επαρχία της Κωνσταντινούπολης, συναντήθηκε με τον τοπικό Ορθόδοξο Ιεράρχη, Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, για να τον ενημερώσει σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται αναφορικά με την αποκατάσταση του σπιτιού στο οποίο έζησε ο Άγίος Νεκτάριος της Αίγινας κατά τα πρώτα δεκατέσσερα χρόνια της ζωής του.

Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι στη 1 Οκτωβρίου 1846, και στη συνέχεια πήγε να σπουδάσει στην Κωνσταντινούπολη. Το σπίτι κατεδαφίστηκε το 1976, αλλά τώρα ο δήμος Selivri ανέλαβε την ευθύνη των εργασιών για αναστήλωση σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μάξιμο. Το σπίτι θα χρησιμεύσει ως μουσείο, το οποίο θα έχει ως αντικείμεον τη ζωή και τη διακονία του Αγίου Νεκταρίου.

Κι επειδή οι Τούρκοι δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά αλλα προσδοκώντας το….μπαξίσι των προσκυνητών-επισκεπτών, ο δήμαρχος είπε ότι ελπίζει ότι το μουσείο να προσελκύσει Ορθόδοξους προσκυνητές από όλο τον κόσμο κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία.

http://www.pentapostagma.gr

2 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι ξέρουν καλά το συμφέρον τους εμείς τι κάνουμε δεν υπάρχει Κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα αγοράσουν και κανα δαχτυλάκι και φουλ η κονόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή