Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ποιοί είναι γραφικοί οι ακτιβιστές ή οι πολυπραγματογνώμονες δημοσιογράφοι;



 

 του Wayne Hall


 Οι γραφικοί που οι δημοσιογράφοι παίρνουν συνεντεύξεις μαζί τους δεν θα έπρεπε να είμαι εγω ή και άλλοι ακτιβιστές. Θα έπρεπε να είναι ο Νίκος Ευαγγελάτος ή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Θα έπρεπε οι δημοσιογράφοι να ρωτάνε αυτούς τους κυρίους με βάση ποιες γνώσεις αψηφούν αυτό που θα έπρεπε να είναι κομμάτι μιας επιστημονικής συζήτησης  που αφορά όχι μόνο τη δημόσια υγεία, όχι μόνο την κατάσταση του περιβάλλοντος αλλά και τον ορθολογισμό.



 Πριν από σαράντα χρόνια τα μήντια και το επιστττημονικό κατεστημένο  ασχολιούνταν όχι με την παγκόσια υπερθέρμανση αλλά με την απειλούμενη επιστροφή της εποχής των παγετώνων. Ο κάθε σκεπτικιστής για τις κλιματικές αλλαγές  γνωρίζει αυτό. Για τους «σκεπτικιστες» πρόκειται  για  ένδειξη της ασχετοσύνης των οικολόγων. Αλλά δεν είναι. Είναι ένδειξη του ότι υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες ατζέντες. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο πλανήτης θα έπρεπε να είναι πιο ζεστός. Υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο πλανήτης θα έπρεπε να είναι πιο δροσερός. Και επειδή μερικοί πιστεύουν ότι οι αεροψεκασμοί ζεσταίνουν το πλανήτη ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι αεροψεκασμοί δροσίζουν το πλανήτη, έχουμε δυο ξεχωριστές δικαιολογίες για την πραγματοποίηση των αεροψεκασμών.
Αυτοί που χλευάζουν λαμβάνουν ως δεδομένο ότι θα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα. Μερικοί χαίρονται όταν οι Σουηδοί ανακοινώνουν ότι μέχρι το 2040 όλο το ηλεκτρικό ρεύμα της χώρας θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.  Τι κάνουν όμως οι ανεμογεννήτριες όχι μόνο όταν δεν έχει άνεμο αλλά και όταν έχει πάρα πολύ άνεμο, όταν έχουμε ακραίες καιρικές , συνθήκες; Παύουν να λειτουργούν. Όπως βλέπουν τακτικά τώρα οι κάτοικοι της Νότιας Αυστραλίας, για τους οποίους οι διακοπές ρεύματος  έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο.
Τι σημαίνει αυτό; Θα έπρεπε να πάμε μα τα λόμπυ του πετρελαίου ή του άνθρακα;  Όχι. Οι οικολόγοι  δεν αγγίζουν με τίποτα τα πιο δυνατά επιχειρήματα ενάντια στη χρήση λιγνήτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - τις έρευνες του καθηγητή Marvin Herndon για τον τρόπο διάθεσης των αποβλήτων από την καύση άνθρακα στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – δηλαδή ότι ψεκάζονται στην ατμόσφαιρα από αεροπλάνα.
Γιατί οι οικολόγοι, με την εξαίρεση των Πρασίνων της Κύπρου, δεν μιλάνε γι’αυτό; Επειδή φοβούνται ν’αποκαλούνται συνωμοσιολόγοι. Φοβούνται να χλευάζονται από τον κύριο Ευαγγελάτο ή τον κύριο Σταύρο Θεοδωράκη.
Η ενεργειακή πολιτική καθορίζεται από αλληλοσυγκρουόμενα  λόμπη που δεν κάνουν διάλογο – αλληλοχλευάζονται. Το πνεύμα της εποχής.

Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε ο Γουέϊν Χωλ (ιστοσελίδα Enouranois) στις 13 Μαρτίου 2017 στη δημοσιογράφο Ειρήνη Γκέλη
(Σχετικό σχόλιο των Allnews http://nea.allnewz.gr/?p=35832 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου