Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ





του Κώστα Μωρόγιαννη
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας έχουμε εντοπίσει δυο κατηγορίες Δημοτικών Σύμβουλων.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που μας στερούν την φυσική τους παρουσία από τις  συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου , κοινώς δεν "πατανε το πόδι τους" στα δημοτικά συμβούλια.
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν παίρνουν ποτέ τον λόγο στις συνεδριάσεις, εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγοι, και απλά περιορίζονται σε ένα διακοσμητικό ρόλο και όπως λέμε στην καθομιλουμένη σε αυτού της "γλάστρας" . Την φωνή τους την ακούμε μόνο όταν ψηφίζουν συντασσόμενοι με την γραμμή της παράταξης που εκπροσωπούν. Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι αυτοί αλλά είχαν στο μυαλό τους όταν εξελεγησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αισθάνονται απογοητευμένοι από την ενασχόληση τους με τα κοινά λόγω ότι δεν κατάφεραν να κάτσουν σε "καρέκλα" αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν καθόλου χρόνο λόγω επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.
Σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι ότι αν κάποιος δημοτικός σύμβουλος , για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα του στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του ως δημοτικός σύμβουλος  τότε οφείλει να παραιτηθεί . Έτσι ώστε να πάρει την θέση του ο αμέσως επόμενος επιλαχών κ.ο.κ.
 Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις "κακές γλώσσες" που διαδίδουν ότι η προσκόλληση στην καρέκλα του Δημοτικού Σύμβουλου από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους  (για να μην παρεξηγηθούμε τα ιδία συμβαίνουν σε όλους τους Δήμους και όχι μόνο στο Δήμο Αίγινας) συνδέεται με την εξυπηρέτηση μικρών η μεγάλων συμφερόντων.....
Καλή συνέχεια......

2 σχόλια:

  1. Αυτές οι καρέκλες (των συμφερόντων) στο Δήμο μας, είναι κατειλημμένες από την ομάδα της 5Άλφας κύριε blogger!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από την μπύρα Μυθος υπάρχει και η μπύρα ΆΛΦΑ η συνένωση κάνει την 5Άλφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή