Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΕΝΑ ΑΙΓΙΝΙΤΟΠΟΥΛΟ - ΝΕΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας

Κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 24 Μαρτίου, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προέβη στην χειροθεσία νέου Αναγνώστη.
Ο νέος αναγνώστης, που χειροθετήθηκε, είναι ο κ. Νεκτάριος Λεούσης, υιός του Πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέα Λεούση, εφημέριου του Ιερού Ναού.
Μιλώντας κατά την χειροθεσία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, την χαρακτήρισε μια ιδιαίτερη ευλογία που επεφύλαξε η Χάρη του Θεού.
Η οποία, συνέχισε, αρρήκτως συνάπτεται με την γνησιότητα και αυθεντικότητα του ιερατικού ήθους. Γιατί η πλέον έμπρακτη απόδειξη του ιερατικού ήθους ενός Ιερέως, είναι η μεταλαμπάδευση του ιερατικού πόθου, στα τέκνα του.
Βλέποντας τα παιδιά τον πατέρα και την μητέρα, την ιερατική οικογένεια, να βιώνουν εις ολόκληρον, την έκχυση των δωρεών της θείας χάριτος και την διακονία του Σώματος του Χριστού, αποκτούν αυτήν την πνευματική και λατρευτική διάθεση, αυτόν τον πόθο να προσφερθούν και αυτά στον Κύριο της Εκκλησίας.
«Σήμερα, ο εκλεκτός υιός του εκλεκτού συμπρεσβυτέρου και συλλειτουργού, π. Ανδρέα Λεούση, ο οποίος μετά πολλής επιγνώσεως συνδιακονεί και προσφέρει τον εαυτό του υπέρ του λαού του Θεού, στον ιστορικό Ναό της Ευαγγελιστρίας, εισέρχεται στον πρώτο βαθμό της ιερατικής τάξεως, διότι το επόθησε εμπόνως, διότι ήταν η βαθιά επιθυμία της καρδίας του και ο μύχιος πόθος της υπάρξεως του.

Ο υιός του π. Ανδρέα, Νεκτάριος, με τις ευχές όλων, καθιερώνεται ως Αναγνώστης της αγίας μας Εκκλησίας και ως τέκνο της Κυρίας Θεοτόκου, που αναλαμβάνει κι αυτός με τις νεανικές του δυνάμεις τον Σταυρό του Χριστού, τον ζυγό τον ελαφρύ, την σώζουσα Χάρη του Παναγίου Πνεύματος.»
 
 
Ο πατέρας του νέου Αναγνώστου, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Λεούσης.

ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΜΑΣ
Ο Νεκτάριος Λεουσης "στον πρώτο βαθμό της ιερατικής τάξεως"  ΑΞΙΟΣ....ο νέος Αναγνώστης της Ιερας Μητρόπολης Πειραιά με καταγωγή από τους Αγίους Αίγινας !!!


https://synodoiporia.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου