Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αποστρατεύτηκε από το Λιμενικό Σώμα το Άξιον Τέκνο της Αίγινας κος Δημοσθένης Παπαλεονάρδος με τον βαθμό του υποναύαρχου.


του Κώστα Μωρόγιαννη
Με ένα προσωπικό μήνυμα στα προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αιγινίτης αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος  κ. Δημοσθένη Παπαλεονάρδου  μετά την αποστράτευσή του από το Λιμενικό Σώμα με το βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. ευχαρίστησε όλουςόσους τον βόηθησαν στην σταδιοδρομία του
Με τη βοήθεια του Θεού,της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου ολοκληρώθηκε μια 27χρονη λαμπρή σταδιοδρομία στο Λιμενικό Σώμα μετά από απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Λ.Σ.
 Ευχαριστώ πολύ πρώτα απο όλους το Θεό που με αξίωσε να αποστρατευώ υγιής , με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι. Μακαρίζω τους αειμνήστους γονείς μου που με ανέθρεψαν με τις αρχές που υπηρέτησα όλα αυτα τα χρόνια. 
Ευχαριστώ τις απελθούσες ηγεσίες του ΛΣ που με τίμησαν με τη ανάθεση υψηλών καθηκόντων ,τους Δντές μου, Λιμενάρχες,που με σεβασμό στάθηκαν δίπλα μου! 
Όλο αυτό το έργο δεν θα στεφόταν με επιτυχία εάν δεν είχα δίπλα μου τους εκατοντάδες Αξκούς, Υπαξκούς και ΛΦ που με αγάπησαν και με τιμούν με τη φιλία τους! Ηράκλειο, Πειραιάς, Λαύριο, Ύδρα, Μασσαλία , Αρχηγείο είναι οι τόποι που αγάπησα και άφησα τη καρδιά μου!
 Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους και για όλα!!!!!

Ο κ. Δημοσθένη Παπαλεονάρδος ήταν ο πρώτος Αιγινήτης αξιωματικός στο Λιμενικό Σώμα που αναδεικνύεται σε τέτοιο βαθμό.
Ο κ. Δ. Παπαλεονάρδος ήταν αξιωματικός καριέρας που με την παρουσία του  λαμπρύνε το Λιμενικό Σώμα με την ευδόκιμη σταδιοδρομία του σε πολλές επιτελικές θέσεις που είχε  υπηρετήσει.
Με την εν γένει παρουσία και πολιτεία του τίμησε την οικογένειά του, την τοπική κοινωνία του νησιού, τους συνεργάτες του αλλά και την τοπική Εκκλησία της Αίγινας στην οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα από μικρή ηλικία. Τα τελευταία χρόνια είχε  σταθεί πρότυπο, αρωγός και σύμβουλος για πολλούς νέους Αιγινήτες που εισήχθησαν στο Λιμενικό Σώμα.



Ένα μικρό βιογραφικό:
Ο Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Παπαλεονάρδος Δημοσθένης γεννήθηκε στην Αίγινα όπου και έλαβε τις εγκύκλιες σπουδές του αποφοιτώντας από το Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας. Εισήχθη στην Πάντειο Σχολή Πολιτικών Επιστημών και είναι τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως υπηρέτησε στο Πεζικό. Το 1990 μετά από εξετάσεις εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
Το 1992 ορκίστηκε Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος και τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Κρήτης . Ακολούθως υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς ως Προϊστάμενος στο Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού, Υποδιοικητής στο Λιμενικό Τμήμα Ζέας, Α Λ/Τ Τζελέπη, Λιμενικό Φυλάκιο Ξαβερίου. Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου. Στους Ολυμπιακούς αγώνες 2004 στο γραφείο Ολυμπιακού Υπευθύνου, Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας και πρώτος Διευθυντής στη Διεύθυνση Αλιείας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Από το 2004 ως το 2007 υπηρέτησε ως Λιμενάρχης Ύδρας.
Τη διετία 2012 -2014 υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος Μασσαλίας. Με τη λήξη της διετούς θητείας του στη Μασσαλία και την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στην Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Ταμείου Εξωτερικών συνόρων.
Έχει τιμηθεί με το Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα και το Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής. Με το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β Τάξεως, και τις διαμνημονεύσεις της Πολυετούς Υπηρεσίας Β Τάξεως, Ευδοκίμου επιτελικής υπηρεσίας Α Τάξεως, Ευδοκίμου Διοικήσεως Β Τάξεως. Έχει τιμηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο και το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο κατά την επίσκεψη του στην Ύδρα.
Aπό τις 29 Μαρτίου 2016 με απόφαση του Ανωτέρου Συμβουλίου του Λιμενικού Σώματος προήχθη στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ Σ . το οποίο διακατείχε μέχρι την στιγμή της αποστράτευσης του με τον βαθμό του Υποναυάρχου του Λ.Σ.
Πιστεύουμε ότι δεν θα μείνει ανενεργός ένας τόσο δραστήριος άνθρωπος και θα συνεχίσει να προσφέρει έργο  στην τοπική κοινωνία όσο και  όχι μόνο.
Κύριε Δημοσθένη Παπαλεονάρδο  τίμησατε επάξια την Αίγινα μας , το νησί μας.  Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε ότι ασχολειθείτε μετά από την αποστρατεία σας
  



1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ένας πολύ καλός αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος αποστρατεύτηκε ήταν τιμή για το νησί να το εκπροσωπεί ένας τέτοιος άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή