Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Σούπερ χρηματοδοτικό εργαλείο οδοφωτισμού

Την παρουσίαση του προγράμματος χρηματοδότησης των δήμων για τον οδοφωτισμό παρουσία των Υπουργών κ. Σκουρλέτη και Σταθάκη έκανε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δήμους.
Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει παρουσιαστεί στους δήμους μετά το 1990 όπου οι δήμοι απέκτησαν την δυνατότητα με την παραχώρηση οικοπέδων να χτίσουν μέσω ιδιωτών δημόσια κτίρια. 
Είναι ένα πρόγραμμα 200 εκατομμυρίων με επιτόκιο της τάξεως του 5-6% με το οποίο άμεσα οι δήμοι θα εξοικονομούν δαπάνες φωτισμού της τάξεως του 30-40%. 
Ετσι οι δήμοι αλλά και οι περιφέρειες, αποκτούν άμεσα την δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν, να αντικαταστήσουν αλλά και να συμπληρώσουν τον οδοφωτισμό τους με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον και την ασφάλεια.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 50% από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 
Είναι το πρώτο από μια σειρά χρηματοδοτικών προγραμμάτων που βγάζει το Τ.Π.Δ. και δεν αφορά μόνο τον οδοφωτισμό αλλά και τα αντλιοστάσια ή τα δημόσια κτήρια.
Να σημειώσουμε ότι η ΠΕΤΑ έχει αναλάβει να βοηθήσει για την σύνταξη φακέλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου